O nama

Centar Zvezda je udruženje građana koje je osnovano 12.03.2013.godine u Beogradu. Nakon višegodišnjeg angažovanja na podršci i sveobuhvatnoj pomoći deci i mladima koji su bez roditeljskog staranja ili potiču iz izuzetno siromašnih i disfunkcionalnih porodica, odlučili smo da osnujemo udruženje građana sa jasno definisanim ciljevima, transparentno organizovanim akcijama i njihovim rezultatima, ali i da u sve to uključimo što više zainteresovanih pojedinaca,udruženja, institucija.

Centar Zvezda je udruženje građana koje želi da svojim konkretnim delovanjem i akcijama pomogne deci i mladim ljudima u našoj zemlji koji ne mogu da ostvare podršku i pomoć na neki drugi način. U našim akcijama mogu učestvovati svi zainteresovani putem svojih dobrovoljnih priloga, volontiranja, savetima, upućivanjem na decu i mlade kojima možemo pomoći. Naša misija jeste u tome da pomognemo mladima da se obrazuju i osamostale i da im budemo podrška za to vreme kako u materijalnom tako i u moralnom smislu, da osete da nisu napušteni i da imaju nekog ko bezrezervno brine o njima. To činimo kroz: obezbeđivanje stipendija za školovanje, privatnih časova za polaganje ispita, ali i kroz obezbeđivanje nove i polovne garderobe koja ime je potrebna, kompjutera, pomoći oko plaćanja ekskurzija i maturskih večeri, obezbeđivanje osnovnih uslova za život u kućama gde žive ( zidanje bunara, adaptacija prostorija) i slično. Trudimo se da ne zaboravimo njihove rođendane i božićne poklone jer nekima od njih su to jedini pokloni koje dobiju. Naše akcije su male, konkretne i jasno definisane. Uključite se i vi! Korak po korak i zajedno ćemo učiniti svet boljim mestom za život!


PRIČA O MORSKOJ ZVEZDI

Priča počinje na morskoj obali, u romantičnoj stenovitoj uvali s peskovitim morskim žalom. Noću je veliki talas na peskovitu obalu izbacio stotine morskih zvezda. Prekrasne su, ogromno
prirodno bogatstvo je otkriveno svačijem pogledu. No, zasjalo je sunce, žari i prži zvezde i one umiru. Na obali su i dva čoveka. Svaki dolazi iz drugog smera. Prvi, hodajući prema sredini, gleda u to bogatstvo koje umire i tužan misli: koja lepota, koja dragocenost, kolika vrednost, a umire i nestaje. Zar je moguće da tolika lepota, tolika raskoš morskih dubina propada u jednom trenutku. A koliko ih samo ima. Nepravda je to što te prekrasne morske zvezde moraju uginuti i nestati. A očigledno moraju. Tužan korača dalje i razmišlja o tome kako je to stvarno velika šteta. I samo razmišlja. Drugi, dolazeći sa suprotne strane, šeta lagano i zabrinutog pogleda, ali se svaki čas sagne i nešto baca prema moru. I nešto radi. A kad su se sreli, prvi čovek vidi da drugi u more baca morsku zvezdu.

Prišavši mu sasvim blizu prvi čovek upita: "A šta to Vi radite?"
Drugi odgovara: "Vraćam zvezde moru!"
Prvi začuđeno pita: "Ali zbog čega?
Pogledajte koliko ih samo ima? Za sve njih nema šanse!" A drugi se čovek sagne, uzme u ruke jednu zvezdu i baci je u more odgovarajući: "Ali za ovu ima šanse!"

Poruka: u nastojanju da pomognemo, ne možemo svima pomoći, ali ako Vam se nadje na putu prilika da pomognete-učinite to i dajte šansu svojoj zvezdi..
Srpski     English


Zvezdice


Divna


Divna je devojka koja je bila u sistemu socijalne zaštite u toku srednje škole.

Aleksandar


Aleksandar je mladić koji je veći deo svog života proveo u Domu za nezbrinutu decu u Beogradu.


Goran


Goran je mladić bez adekvatnog roditeljskog staranja. Poznajemo ga još od kada je bio dečak.


Igor


Igor je mladić koga smo upoznali još dok je bio sasvim mali, u prvom razredu osnovne škole.


Stefan


Stefanova životna priča je dramatična, kao, uostalom, i većine mladih sa kojima dolazimo u kontakt.


Aktivnosti

Besplatno šišanje za naše ukućane

1. April 2019.

Centar Zvezda i ukućani Kuće mogućnosti u Beogradu zahvaljuju se devojkama koje su obezbedile besplatne frizerske usluge ukućanima Kuće mogućnosti u Beogradu.

Godišnja konferencija FSCI

30. Mart 2019.

I ove godine prisustvovali smo godišnjoj konferenciji u organizaciji FSCI (Fondacije za socijalne promene i inkluziju).

Donacija za kupovinu mašine za izradu suvenira

27. Mart 2019.

Uz podršku glumice Vesne Stanković, zajedno sa ljudima organizacije Nest (Australija) dobili smo donaciju za kupovinu mašine kako bismo obogatili naš asortiman suvenira. Hvala od srca na podršci koja nam mnogo znači.