O nama

Centar Zvezda je udruženje građana koje je osnovano 12.03.2013.godine u Beogradu. Nakon višegodišnjeg angažovanja na podršci i sveobuhvatnoj pomoći deci i mladima koji su bez roditeljskog staranja ili potiču iz izuzetno siromašnih i disfunkcionalnih porodica, odlučili smo da osnujemo udruženje građana sa jasno definisanim ciljevima, transparentno organizovanim akcijama i njihovim rezultatima, ali i da u sve to uključimo što više zainteresovanih pojedinaca,udruženja, institucija.

Centar Zvezda je udruženje građana koje želi da svojim konkretnim delovanjem i akcijama pomogne deci i mladim ljudima u našoj zemlji koji ne mogu da ostvare podršku i pomoć na neki drugi način. U našim akcijama mogu učestvovati svi zainteresovani putem svojih dobrovoljnih priloga, volontiranja, savetima, upućivanjem na decu i mlade kojima možemo pomoći. Naša misija jeste u tome da pomognemo mladima da se obrazuju i osamostale i da im budemo podrška za to vreme kako u materijalnom tako i u moralnom smislu, da osete da nisu napušteni i da imaju nekog ko bezrezervno brine o njima. To činimo kroz: obezbeđivanje stipendija za školovanje, privatnih časova za polaganje ispita, ali i kroz obezbeđivanje nove i polovne garderobe koja ime je potrebna, kompjutera, pomoći oko plaćanja ekskurzija i maturskih večeri, obezbeđivanje osnovnih uslova za život u kućama gde žive ( zidanje bunara, adaptacija prostorija) i slično. Trudimo se da ne zaboravimo njihove rođendane i božićne poklone jer nekima od njih su to jedini pokloni koje dobiju. Naše akcije su male, konkretne i jasno definisane. Uključite se i vi! Korak po korak i zajedno ćemo učiniti svet boljim mestom za život!


PRIČA O MORSKOJ ZVEZDI

Priča počinje na morskoj obali, u romantičnoj stenovitoj uvali s peskovitim morskim žalom. Noću je veliki talas na peskovitu obalu izbacio stotine morskih zvezda. Prekrasne su, ogromno
prirodno bogatstvo je otkriveno svačijem pogledu. No, zasjalo je sunce, žari i prži zvezde i one umiru. Na obali su i dva čoveka. Svaki dolazi iz drugog smera. Prvi, hodajući prema sredini, gleda u to bogatstvo koje umire i tužan misli: koja lepota, koja dragocenost, kolika vrednost, a umire i nestaje. Zar je moguće da tolika lepota, tolika raskoš morskih dubina propada u jednom trenutku. A koliko ih samo ima. Nepravda je to što te prekrasne morske zvezde moraju uginuti i nestati. A očigledno moraju. Tužan korača dalje i razmišlja o tome kako je to stvarno velika šteta. I samo razmišlja. Drugi, dolazeći sa suprotne strane, šeta lagano i zabrinutog pogleda, ali se svaki čas sagne i nešto baca prema moru. I nešto radi. A kad su se sreli, prvi čovek vidi da drugi u more baca morsku zvezdu.

Prišavši mu sasvim blizu prvi čovek upita: "A šta to Vi radite?"
Drugi odgovara: "Vraćam zvezde moru!"
Prvi začuđeno pita: "Ali zbog čega?
Pogledajte koliko ih samo ima? Za sve njih nema šanse!" A drugi se čovek sagne, uzme u ruke jednu zvezdu i baci je u more odgovarajući: "Ali za ovu ima šanse!"

Poruka: u nastojanju da pomognemo, ne možemo svima pomoći, ali ako Vam se nadje na putu prilika da pomognete-učinite to i dajte šansu svojoj zvezdi..
Srpski     English


Zvezdice


Divna


Divna je devojka koja je bila u sistemu socijalne zaštite u toku srednje škole.

Aleksandar


Aleksandar je mladić koji je veći deo svog života proveo u Domu za nezbrinutu decu u Beogradu.


Goran


Goran je mladić bez adekvatnog roditeljskog staranja. Poznajemo ga još od kada je bio dečak.


Igor


Igor je mladić koga smo upoznali još dok je bio sasvim mali, u prvom razredu osnovne škole.


Stefan


Stefanova životna priča je dramatična, kao, uostalom, i većine mladih sa kojima dolazimo u kontakt.


Aktivnosti

Akcija Obrok za porodicu

22. Januar 2020.

Naši mladi stanari Kuće mogućnosti u Beogradu su se aktivno uključili u akciju Obrok za celu porodicu, izdvojili iz svoje ostave, spakovali i poslali namirnice za 3 porodice koje su nam se javile da im je potrebna hrana.

Akcija odbojkaša kluba Partizan

21. Januar 2020.

Deo ekipe odbojkaškog kluba Partizan nas je posetio najpre sa idejom o saradnji i podršci, a zatim i sa poklonima za mlade i planom za dalju podršku.

Večera u organizaciji Rotary kluba

12. Januar 2020.

Tri dame iz Rotary cluba su nas izvele na večeru i druženje. Bilo je odlično, hvala od svih nas. Sreću čine naizgled male stvari, a najčešće su to dragoceni trenuci provedeni zajedno i u prijatnoj atmosferi.