Sedmi rođendan udruženja Centar Zvezda

31. Mart 2020.


Neposredno pre početka ovog vanrednog stanja, naše udruženje je
proslavilo 7.rođendan.


Novi ukućani Kuća mogućnosti u Nišu i Beogradu

1. Mart 2020.


Naša porodica Kuće mogućnosti je bogatija za još dva člana. Pridružio nam se Stefan u Beogradu, prvog dana marta, a jedan Stefan februara u Nišu. Dobrodošli dragi ukućani!


Poseta pozorištu u Beogradu

22. Februar 2020.


Pored svakodnevnih obaveza, položenih ispita, poslova, priprema za prodajne štandove, redovno idemo u bioskop i pozorište, zahvaljujući dobrim ljudima koji nam doniraju ulaznice.


Učešće na festivalima

16. Februar 2020.


Učestvovali smo na dva festivala ovog meseca, na Dorćol Platz Handmade festivalu i na Noćnom marketu u Bloku 44.


Donacije Kućne hemije drogerije Nataly

12. Februar 2020.


Zahvaljujemo se drogeriji Nataly iz Niša koja je donirala kućnu hemiju i kozmetiku za mlade ukućane programa Kuća mogućnosti.


Filmsko veče u bioskopu Cineplexx

8. Februar 2020.


Veliko hvala Jovani i bioskopu Cineplexx na donaciji karata za ukućane Kuće mogućnosti Niš i Beograd. Ukućani su uživali u filmskim projekcijama!


Trening stručnog usavršavanja FSCI

25. Januar 2020.


Redovan trening u cilju stručnog usavršavanja osoba koji neposredno pružaju podršku mladima kroz program Kuća mogućnosti.


Akcija Obrok za porodicu

22. Januar 2020.


Naši mladi stanari Kuće mogućnosti u Beogradu su se aktivno uključili u akciju Obrok za celu porodicu, izdvojili iz svoje ostave, spakovali i poslali namirnice za 3 porodice koje su nam se javile da im je potrebna hrana.


Akcija odbojkaša kluba Partizan

21. Januar 2020.


Deo ekipe odbojkaškog kluba Partizan nas je posetio najpre sa idejom o saradnji i podršci, a zatim i sa poklonima za mlade i planom za dalju podršku.


Večera u organizaciji Rotary kluba

12. Januar 2020.


Tri dame iz Rotary cluba su nas izvele na večeru i druženje. Bilo je odlično, hvala od svih nas. Sreću čine naizgled male stvari, a najčešće su to dragoceni trenuci provedeni zajedno i u prijatnoj atmosferi.


Obeležavanje Božića u Kući mogućnosti Beograd

7. Januar 2020.


Za Božić smo jedni drugima bili tajni anđeli odnosno svako je izvukao ceduljicu sa imenom nekog od mladih ili članova tima, pre 15tak dana, i za to vreme pripremio poklon za tu osobu, u tajnosti, koliko je bilo moguće.


Novogodišnji BazArt u Nišu

27. Decembar 2019.


Bili smo deo ovogodišnjeg štanda u okviru manifestacije Niš u srcu- Novogodišnji BazArt svakog dana od 12h do 20h, od 27.12.2019. do 01.01.2020. u Nišu, gde su ljudi mogli da vide sveće i suvenire pripremljene u duhu novogodišnjih i božićnih praznika.


Dobrotvorna akcija mladih sa Novosadskog univerziteta

26. Decembar 2019.


Grupa mladih sa Novosadskog univerziteta je organizovala koncert i druženje uz sakupljanje donacija za rad našeg udruženja. Divno organizovano, sve u obliku zvezde i mi smo beskrajno zahvalni na svemu.


Podela paketića u Gradskoj kući u Nišu

24. Decembar 2019.


Centar Zvezda sa Kućom mogućnosti u Nišu je, zajedno sa predstavnicima grada Niša, relevantnih institucija i organizacija u oblasti socijalne zaštite bio deo akcije podele paketića deci koja dolaze iz marginalizovanih grupa.


Podrška kompanije eFront

19. Decembar 2019.


Kompanija eFront nas je ugostila sa našim proizvodima u svojim prostorijama. Bilo je srdačno, toplo, odlično organizovano i za nas, sjajno iskustvo. Praznična atmosfera i puno podrške, to je naš utisak.


Projekat Jaki mladi nove perspektive

10. Decembar 2019.


Juče smo bili na konferenciji na kojoj je predstavljen početak novog projekta Jaki mladi - nove perspektive na kojoj smo predstavili našu organizaciju i potpisali Memorandum o saradnji sa organizacijom SOS dečija sela Srbije.


Gostovanje u emisiji Praktična žena na TV Prva

9. Decembar 2019.


Predstavnici udruženja Centar Zvezda zajedno sa ukućanima gostovali su u emisiji Praktična žena koja se emituje na TV Prva.


Coca Cola u akciji sređivanja Kuće mogućnosti u Nišu

6. Decembar 2019.


Veliko hvala zaposlenima u Coca Cola kompaniji koji su svojim volonterskim angažovanjem okrečili i sredili nekoliko prostorija Kuće mogućnosti u Nišu.


Diplomiranje ukućanina Kuće mogućnosti u Beogradu

26. Novembar 2019.


Naš Džavid je diplomirao. Sada je akademski građanin, sport je i zvanično postao njegova profesija.


Članak u listu Danas o projektu Kuća mogućnosti

25. Novembar 2019.


U dnevnim novinama Danas izašao je članak o programu Kuća mogućnosti.


Završna izložba radova mladih bez adekvatnog roditeljskog staranja

19. Novembar 2019.


Završna izložba kao rezultat projekta Nova nada u realizaciji udruženja Centar Zvezda, Moj krug i Uradimo zajedno, a uz podršku Trag fondacije, održana je u Domu omladine u Kragujevcu, 19.11.2019.godine.


Predstavljanje rezultata Erasmus+ projekta It starts with you

19. Novembar 2019.


Na završnoj izložbi učesnici Erazmus+ projekta It starts with you, upoznali su prisutne posetioce sa datim projektom, razgovarali sa svim zainteresovanim pojedincima koji su želeli da čuju više o projektu.


Proslava 4 godine postojanja Kuće mogućnosti u Beogradu

16. Novembar 2019.


Kuća mogućnosti u Beogradu je proslavila svoj 4.rođendan!


Nacionalna konferencija o filantropiji

5. Novembar 2019.


Filantropija ili čovekoljublje je dobra volja da se pomogne svom bližnjem, kaže definicija.


Novi stanari Kuće mogućnosti u Nišu

1. Novembar 2019.


Kuća mogućnosti u Nišu početkom ovog meseca primila je još dve mlade osobe. Želimo im dobrodošlicu i nadamo se da će im naša Kuća pružiti potrebnu podršku!


Miholjdanski sajam Zadrugarstva u Nišu

30. Oktobar 2019.


U okviru manifestacije Miholjdanski sabor zadrugarstva, Centar Zvezda izložio je svoje radove mladih bez adekvatnog roditeljskog staranja, u Domu vojske, u Nišu, 30.10.2019. godine.


Učešće na svetskom Forumu organizacije World Without Orphans

24. Oktobar 2019.


Centar Zvezda sa ponosom predstavlja našu zemlju na svetskom Forumu organizacije World Without Orphans.


Proslava Tijaninog rodjendana i useljenje novih ukućana u Beogradu

23. Oktobar 2019.


U Kuću mogućnosti u Beogradu se uselilo još dvoje mladih, a onda smo Tijani proslavili rođendan.


Proslava 3 godine postojanja Kuće mogućnosti u Nišu

19. Oktobar 2019.


Juče smo obeležili 3.rođendan Kuće mogućnosti u Nišu.


Emitovanje emisije Praktična žena

16. Oktobar 2019.


Emitovana je emisija Praktična žena u kojoj je gostovao naš ukućanin Kuće mogućnosti u Nišu, Mihajlo.


Banka hrane Oktobar 2019

11. Oktobar 2019.


Akcija prikupljanja namirnica, u organizaciji Banke hrane i saradnji sa Delhaize kompanijom održana je u period od 11. do 13.10.2019. godine u Beogradu i Nišu.


Novi ukućanini Kuće mogućnosti u Nišu i Beogradu

27. Septembar 2019.


Kuća mogućnosti u Nišu, u prethodna dva meseca primila je dvojicu ukućana, a Kuća mogućnosti u Beogradu bogatija je za još dvoje ukućana.


Intervju u Catalyst Balkans

19. Septembar 2019.


Veliko hvala regionalnoj fondaciji Catalyst i Danijeli koja je uradila intervju sa predsednicom našeg udruženja Centar Zvezda i tako pružila priliku da se prezentuje naš rad i ukaže javnosti na potrebu podrške mladima koji izlaze iz sistema socijalne zaštite.


Mobilnost mladih – Erazmus + razmena mladih

1. Septembar 2019.


U saradnji sa Forumom za kvalitetno udomiteljstvo djece (Hrvatska), a uz podršku Erazmus + fondacije i ove godine realizovali smo projekat razmene mladih pod nazivom It starts with you.


Humanitarna akcija prikupljanja sredstava

23. August 2019.


U Bostonu, USA, organizovano je humanitarno veče za naše udruženje. Beskrajno hvala na podršci Milanu, njegovim kolegama i prijateljima koji su organizovali i realizovali ovaj događaj.


Poseta organizacija CBN i Orphans promise

18. August 2019.


Ovog vikenda smo imali goste iz inostranstva u obe Kuće, u Beogradu i Nišu. Predstavnici CBN i Orphans promise organizacije su nam pomogli kada nam je bilo najpotrebnije, kada smo skoro zatvorili Kuće.


Sastanak dve organizaije povodom predstojeće Erazmus Plus razmene mladih

13. August 2019.


U saradnji sa Forumom za kvalitetno udomiteljstvo djece iz Hrvatske realizujemo projekat Erasmus + koji će omogućiti da po 20 učesnika iz Srbije i Hrvatske provede zajedno 10 dana ovog septembra na moru sa ciljem razmene iskustava, sticanja novih znanja i novih veština.


Donacija Banka hrane

6. August 2019.


Bili smo jedna od 60 organizacija kojima je Banka hrane, u saradnji sa kompaniji Carnex donirala paštete. Osim toga kao donacija podeljeno je i čokoladno mleko.


Studentska razmena u Moldaviji

4. August 2019.


U saradnji sa organizacijom Moj krug, Aleksandar, naš bivši ukućanin Kuće mogućnosti u Nišu, je išao kao predstavnik Centra Zvezda na studentsku razmenu u cilju sticanja iskustva u oblasti novinarstva, 10 dana u Moldaviju.


Donacija kompanije eFront

25. Jul 2019.


Kuća mogućnosti u Beogradu je dobila računar od kompanije eFront. Sada će nam protok podataka i rad na internetu biti brži i lakši. Neizmerno hvala na podršci.


Pomoć kroz donacije kozmetičkih usluga- Salon Kozmetickih usluga So You Beograd

8. Jul 2019.


Gospođa Dajana iz kozmetičkog salona So you je odlučila da sama pokrene i realizuje akciju pomoći našem radu.


Štand u Niškoj tvrđavi

6. Jul 2019.


Bili smo deo manifestacije Čuvari nasleđa koju organizuje Udruženje za očuvanje tradicije Višnja. Ovim putem se zahvaljujemo Maji Sević i udruženju Višnja na prilici da prezentujemo naš rad!


Osamostaljivanje našeg Jerka

1. Jul 2019.


Nakon 3 godine, još jedno naše veliko dete je dovoljno očvrsnulo da može dalje sam. Jerko je od malena iskusio gorku stranu života, od izbegličkog kampa, preko Doma za nezbrinutu decu do smeštaja u socijalnom stanu u nebezbednom okruženju.


Proslava 70 godina postojanja organizacije SOS dečija sela

25. Jun 2019.


Sa kolegama i dragim mladim ljudima, prisustvovali smo proslavi 70 godina postojanja organizacije SOS dečija sela.


Projekat Nova Nada – izrada suvenira i podučavanje o samozaposlenju

23. Jun 2016.


Projekat Nova nada urađen je sa ciljem da mladi bez roditeljskog staranja steknu veštine izrade sveća i suvenira, ali i da nauče načine njihove prodaje i osnove samozapošljavanja.


Poseta kompanije Nielsen

20. Jun 2019.


U okviru aktivnosti koje se odnose na društvenu odgovornost i humanitarni rad, bili smo domaćini delu kompanije Nielsen.


Odlazak u pozorište

12. Jun 2019.


Zahvaljujemo se upravi Zvezdare teatar u Beogradu na mogućnosti našim mladim ljudima da uživaju u pozorišnoj predstavi. Uživali smo!


Novi ukućani Kuće mogućnosti u Nišu

12. Jun 2019.


Kuća mogućnosti u Nišu je od juna meseca bogatija za još dva nova ukućana.


Štand na Belom dvoru i u Internacionalnoj školi

11. Jun 2019.


Centar Zvezda imao je u subotu, 11.06.2019. štand na Belom dvoru, u nedelju 12.06. u Internacionalnoj školi. Hvala na podršci i pomoći dragih ljudi koji su nam to sve omogućili.


Besplatna obuka i polaganje vozačkog ispita

1. Jun 2019.


Luna je dobila besplatnu obuku i polaganje vozačkog ispita od auto škole Vladica. Hvala od srca na obuci koja je od velikog značaja našim mladim ljudima!


Srpski     English


Zvezdice


Divna


Divna je devojka koja je bila u sistemu socijalne zaštite u toku srednje škole.

Aleksandar


Aleksandar je mladić koji je veći deo svog života proveo u Domu za nezbrinutu decu u Beogradu.


Goran


Goran je mladić bez adekvatnog roditeljskog staranja. Poznajemo ga još od kada je bio dečak.


Igor


Igor je mladić koga smo upoznali još dok je bio sasvim mali, u prvom razredu osnovne škole.


Stefan


Stefanova životna priča je dramatična, kao, uostalom, i većine mladih sa kojima dolazimo u kontakt.


Aktivnosti

Sedmi rođendan udruženja Centar Zvezda

31. Mart 2020.

Neposredno pre početka ovog vanrednog stanja, naše udruženje je
proslavilo 7.rođendan.

Novi ukućani Kuća mogućnosti u Nišu i Beogradu

1. Mart 2020.

Naša porodica Kuće mogućnosti je bogatija za još dva člana. Pridružio nam se Stefan u Beogradu, prvog dana marta, a jedan Stefan februara u Nišu. Dobrodošli dragi ukućani!

Poseta pozorištu u Beogradu

22. Februar 2020.

Pored svakodnevnih obaveza, položenih ispita, poslova, priprema za prodajne štandove, redovno idemo u bioskop i pozorište, zahvaljujući dobrim ljudima koji nam doniraju ulaznice.