Besplatno šišanje za naše ukućane

1. April 2019.


Centar Zvezda i ukućani Kuće mogućnosti u Beogradu zahvaljuju se devojkama koje su obezbedile besplatne frizerske usluge ukućanima Kuće mogućnosti u Beogradu.


Godišnja konferencija FSCI

30. Mart 2019.


I ove godine prisustvovali smo godišnjoj konferenciji u organizaciji FSCI (Fondacije za socijalne promene i inkluziju).


Donacija za kupovinu mašine za izradu suvenira

27. Mart 2019.


Uz podršku glumice Vesne Stanković, zajedno sa ljudima organizacije Nest (Australija) dobili smo donaciju za kupovinu mašine kako bismo obogatili naš asortiman suvenira. Hvala od srca na podršci koja nam mnogo znači.


Radionice sveća

26. Mart 2019.


Uz podršku Trag fondacije, započeli smo radionice sa mladima koji se pripremaju ili su izašli iz sistema alternativnog staranja u 3 grada - Niš, Kragujevac i Beograd.


Proslava rođendana Prihvatilišta za decu u Beogradu

21. Mart 2019.


Bili smo gosti na proslavi rođendana Prihvatilišta za decu u Beogradu. Odlično opremljen novi prostor za decu koja su u hitnoj potrebi i jako dobra saradnja sa kolegama koji tamo rade koja će se u narednom period nastaviti.


Sajam Ručno made i Novosadski noćni bazar

15. Mart 2019.


Imali smo priliku da izložimo naše ručne radove na sajmu Ručno made koji je održan u Beogradu i da po prvi put predstavimo rad mladih bez roditeljskog staranja u Novom Sadu na Novosadskom noćnom bazaru.


Proslava 6 godina postojanja Centra za socijalnu integraciju dece i mladih Zvezda

12. Mart 2019.


U martu mesecu obeležili smo 6 godina postojanja Centra Zvezda. Sumirali smo rezultate i nastavljamo dalje sa našim ciljevima.


Humanitarna predstava u organizaciji Rothary cluba Čukarica

3. Mart 2019.


U Dorćol Platz održana je humanitarna predstava Muškarci i drugi problemi u organizaciji Rothary kluba Čukarica. Sav prihod od kupljenih karata doniran je Centru Zvezda, kao pomoć mladima bez roditeljskog staranja.


Okrugli sto i završna konferencija u okviru projekta Nismo sami - osnaživanje mladih iz hraniteljskih porodica

28. Februar 2019.


Centar Zvezda bio je deo okruglog stola i završne konferencije Nismo sami - osnaživanje mladih iz hraniteljskih porodica, održane u Centru za porodični smeštaj i usvojenje u Kragujevcu.


Humanitarno veče

23. Februar 2019.


U klubu ENDORFIN u Beogradu 23.02.2019.godine održana je Humana subota sa ciljem prikupljanja novčanih sredstava za Centar Zvezdu, odnosno kao pomoć mladima bez adekvatnog roditeljskog staranja. Hvala klubu Endorfin na donaciji i pomoći.


Sajam turizma

21. Februar 2019.


Centar Zvezda bio je deo sajma turizma koji se održao u Beogradu, od 21. do 24.02.2019. godine. Imali smo priliku da izložimo naše sveće i da posetioci sajma čuju više o našem programu.


Novi ukućani Kuće mogućnosti u Beogradu

21. Februar 2019.


U Kuću mogućnosti u Beogradu ovog meseca su se uselila dva nova ukućana – Anđela i Dalibor. Želimo im dobrodošlicu i nadamo se da ćemo zajedno ostvariti sve njihove ciljeve.


Poseta TV Prva Kući mogućnosti u Beogradu

20. Februar 2019.


Tv Prva bila nam je u poseti, snimila prilog o našoj Kući, razgovarala sa našim ukućanima,članovima tima i koordinatorkom projekta Tatjanom Dražilović. Hvala TV Prva i emisiji 150 minuta.


Osamostaljivanje - korak napred

18. Februar 2019.


Dragan je prošlog meseca uspešno završio program Kuće mogućnosti. U Kući mogućnosti usvojio je životne veštine, pronašao posao i sigurnim korakom iskoračio u samostalan život.


Poseta učenika Internacionalne škole iz Beograda

4. Februar 2019.


Kuću mogućnosti u Beogradu posetili su učenici Internacionalne škole u Beogradu (ISB) u pratnji svoje nastavnice umetnosti, sa kojima sarađujemo po raznim osnovama već nekoliko godina.


Konferencija Prava za svako dete – perspektive razvoja programa podrške deci i mladima u sistemu socijalne zaštite

26. Januar 2019.


Centar Zvezda je bio učesnik konferencije pod nazivom Prava za svako dete-perspektive razvoja programa podrške deci i mladima u sistemu institucionalne socijalne zaštite u organizaciji Čovekoljublja, fondacije Srpske pravoslavne crkve.


Konferencija organizacije World Without Orphans

24. Januar 2019.


Prvi put, Centar Zvezda bio je deo konferencije međunarodne organizacije World Without Orphans.


Dodela ECDL sertifikata- projekat PredICT the future

17. Januar 2019.


Naših 5-oro mladih ljudi iz Beograda i Niša je dobilo sertifikate iz oblasti informacione tehnologije.


Podrška modnog brenda DISCIPLINE

16. Januar 2019.


Naše sveće su svoje mesto pronašle u Disciplina radnji, koja je, osim što se kod njih mogu naći naše sveće, takođe I donirala odeću za naše korisnike.


Trening u organizaciji FSCI – predavač Nikolay Zlatev

11. Januar 2018.


U Beogradu i Nišu odrzan je trening u organizaciji FSCI (Fondacije za socijalne promene i inkluziju).


Ulica otvorenog srca

1. Januar 2019.


Centar Zvezda je početak godine obeležio učešćem na Ulici otvorenog srca, koja se tradicionalno, svakog 01.januara održava u Beogradu.


VIP novogodišnji bazar

26. Decembar 2018.


Sveće koje izrađuju mladi bez adekvatnog roditeljskog staranja bile su deo novogodišnjeg bazara u organizaciji kompanije VIP.


Završetak programa Kuća mogućnosti

17. Decembar 2018.


Tokom decembra naša dva ukućanina – Aleksandar i Violeta, uspešno su završili program Kuće mogućnosti! Jako smo ponosni na sve njihove uspehe, na svaki napredak u savladavanju životnih veština i u njihovom ličnom razvoju!


Najava Humanitarne žurke

15. Decembar 2018.


Kopernikus Kcn Televizija nas je ugostila, kako bi predstavili rad našeg udruženja i najavili za nas bitan događaj – Humanitarnu žurku, koja će se održati 22.12.2018.godine sa početkom u 21h u restoranu Nana Kafana u Zemunu.


Novogodišnji sajam u Beogradu

14. Decembar 2018.


Ove godine smo deo tradicionalnog novogodišnjeg sajma u Beogradu, koji će se održati u periodu od 14.12. do 30.12.2018.godine (11-20h). Na novogodišnjem sajmu posetioci će na štandu Centra Zvezda moći da vide i kupe proizvode koje izrađuju mladi bez adekvatnog roditeljskog staranja.


Proslava 10 godina postojanja Centra za porodični smeštaj i usvojenje Beograd

13. Decembar 2018.


Predstavnici Centra Zvezda bili su gosti proslave 10 godina rada Centra za porodični smeštaj i usvojenje Beograd. Čast nam je što smo bili deo ovog jubileja, sa zajedničkim ciljem dobrobiti dece i mladih.


Izrada novogodišnjih čestitki i sveća

10. Decembar 2018.


Ukućani Kuće mogućnosti u Nišu vredno su radili na izradi novogodišnjih čestitki za kompaniju DM drogerie markt, dok su ukućani u Beogradu radili sveće po narudzbini kompanije Haineken. Hvala na ukazanom poverenju!


Sajam penzionera u Nišu

8. Decembar 2018.


Bili smo deo Sajma penzionera koji je održan 8. i 9.12.2018.godine u Oficirskom domu u Nišu gde smo imali priliku za izložbenom prodajom naših suvenira.


Monodrama Milunka Savić u Nišu

7. Decembar 2018.


Ukućani Kuće mogućnosti u Nišu uživali su predivnoj monodrami prikazanoj povodom obeležavanja stogodišnjice Velikog rata, posvećenoj heroini naše istorije – Milunke Savić u izvedbi naše drage Vesne Stanković.


Poseta Zavodu za vaspitanje dece i omladine i OŠ Mladost u Knjaževcu

3. Decembar 2018.


Zajedno sa prijateljima iz Global Sun Fondacije, posetili smo Zavod za vaspitanje dece i omladine i osnovnu školu Mladost u Knjazevcu i tom prilikom razgovarali sa predstavnicima navedenih institucija o problemima, njihovim ciljevima, potrebom za podrškom, ali i decom, štićenicima Zavoda.


Christmas market u Cirihu

2. Decembar 2018.


Zahvaljujući Američkom klubu žena u Cirihu i našem prijatelju, Radi Vujinović na podršci, Centar Zvezda imao je svoj štand na Christmas marketu u Cirihu. Zahvaljujući podršci dragih ljudi, naši proizvodi bili su deo ove manifestacije!


Učešće na multikongresu Serbian Vision 2018

24. Novembar 2018.


Centar Zvezda učestvovao je na multikongresu Serbian Vision 2018 koji se održao u prostorijama Radisson Collection Hotel, Old Mill Belgrade.


Humanitarno veče Rotaract Club Niš

17. Novembar 2018.


Predstavnici i mladi Kuće mogućnosti u Nišu prisustvovali su rođendanskoj žurci Rotaract kluba, u hotelu Aleksandar u Nišu, gde smo imali priliku da promovišemo naše udruženje i program Kuće mogućnosti, ali i prezentujemo naše mirišljave sveće.


Predavanja o hraniteljstvu podršci mladima nakon izlaska iz alternativnog smeštaja i decom sa traumama na hraniteljstvu

15. Novembar 2018.


U prostorijama Centra za brigu o starima, deci i osobama sa invaliditetom Novi Beograd, 13. i 14.11.2018. godine održana je jedna tribina, a sutradan okrugli sto.


Novi ukućani Kuće mogućnosti u Beogradu i Nišu

7. Novembar 2018.


U protekla dva meseca Kuće u Beogradu i Nišu bogatije su za nove ukućane. Kuća mogućnosti u Beogradu bogatija je za još četiri ukućanki, dok su se u Nišu uselila dva ukućana, jedan u oktobru, drugi u novembru.


Naše sveće u divnim ambijentima

2. Novembar 2018.


Naše sveće, koje prave mladi ukućani Kuće mogućnosti u Beogradu zasijale su u mnogim divnim restoranima, kafićima, kućama, poslovnim prostorima. Hvala na divnoj saradnji i poverenju koju nam pružate. Nastavljamo sa kreativnim radom!


Učešće na 63. Međunarodnom sajmu knjiga

28. Oktobar 2018.


U periodu od 21.10. do 28.10.2018. godine bili smo deo 63. Međunarodnog sajma knjiga u Beogradu.


Druženje mladih iz Srbije – projekat I am the change I want to see

26. Oktobar 2018.


Večeras je u Kući mogućnosti u Beogradu organizovano druženje mladih ukućana i mladih koji su učestvovali u Erasmus + projektu I am the change I want to see.


Humanitarno veče posvećeno mladim bez adekvatnog roditeljskog staranja Global sun foundation

24. Oktobar 2018.


Bili smo deo humanitarne večeri koja je organizovana od strane Global Sun Foundation I Rotaract Club Beograd- Čukarica, a u saradnji sa Centrom Zvezda, a čiji je cilj bio prikupljanje sredstava za mlade bez adekvatnog roditeljskog staranja.


Poseta medijskih kuća Kući mogućnosti u Beogradu

19. Oktobar 2018.


Tokom prethodne nedelje, Kuću mogućnosti u Beogradu posetile su tri TV ekipe sa ciljem snimanja reportaže o udruženju Centar Zvezda i našem programu Kuća mogućnosti.


Banka Hrane u Beogradu i Nišu

13. Oktobar 2018.


U organizaciji Banke Hrane u Beogradu i Nišu u periodu od 13. do 15.10.2018.god održana je akcija prikupljanja namirnica za mlade bez adekvatnog roditeljskog staranja – ukućane Kuće mogućnosti.


Diseminacija projekta I am the change I want to see - Erazmus + fondacija

11. Oktobar 2018.


U prostorijama Centra za brigu o starima, deci i osobama sa invaliditetom Novi Beograd predstavili smo rezultate Erasmus + projekta čiji smo bili deo.


PredICT the future ECDL obuka

9. Oktobar 2018.


U saradnji sa organizacijom Youth for impact i Centrom za brigu o starima, deci i osobama sa invaliditetom opstine Novi Beograd, obezbedili smo besplatnu obuku i polaganje za ECDL sertifikat iz oblasti informacionih tehnologija u okviru projekta PredICT the future.


Donacija nameštaja i aspiratora za prostor namenjen kreativnim radionicama

2. Oktobar 2018.


Veliko hvala donacijama koje smo dobili u vidu nameštaja za opremanje prostora za kreativne radionice i aspiratora koji nam je bio preko potreban za što potpuniji kreativni rad. Sve smo bliži našem cilju!


Učešće na Ukus festu

30. Septembar 2018.


Bili smo deo ovogodišnjeg Ukus festa – manifestacije koja ima za cilj promociju poljoprivredne proizvodnje, prerade hrane u formi izlaganja moderne hrane tri puta godišnje.


Učešće na manifestaciji Dani evropske baštine 2018 godine

22. Septembar 2018.


Na velikom trgu u Zemunu 22.09.2018. godine održan je kulturno-umetnički program Dečija pijaca u Zemunu.


Poseta Belom dvoru

15. Septembar 2018.


Tim i mladi Centra Zvezda danas su imali ogromnu čast da posete Beli dvor, kao i da tom prilikom učestvuju na humanitarnom događaju i izlože suvenire koje izrađuju.


Pozorište mnogo divnih trenutaka

7. Septembar 2018.


Mladi i tim Centra Zvezda uživali su u predstavi Lujza, naše prijateljice velikog srca - Vesne Stanković.


Naše sveće

30. August 2018.


Tokom jula i avgusta naši ukućani bili su vredni i izlili i ukrasili dosta sveća koji sada ukrašavaju mnoge restorane i kafiće u Beogradu.


Donacije za adaptaciju i opremanje prostora za radionice

27. August 2018.


Tokom avgusta dobili smo donacije od naših prijatelja iz kompanija Enmon, Maxim fasada, Astaco, i kompanije Metalac.


Srpski     English


Zvezdice


Divna


Divna je devojka koja je bila u sistemu socijalne zaštite u toku srednje škole.

Aleksandar


Aleksandar je mladić koji je veći deo svog života proveo u Domu za nezbrinutu decu u Beogradu.


Goran


Goran je mladić bez adekvatnog roditeljskog staranja. Poznajemo ga još od kada je bio dečak.


Igor


Igor je mladić koga smo upoznali još dok je bio sasvim mali, u prvom razredu osnovne škole.


Stefan


Stefanova životna priča je dramatična, kao, uostalom, i većine mladih sa kojima dolazimo u kontakt.


Aktivnosti

Besplatno šišanje za naše ukućane

1. April 2019.

Centar Zvezda i ukućani Kuće mogućnosti u Beogradu zahvaljuju se devojkama koje su obezbedile besplatne frizerske usluge ukućanima Kuće mogućnosti u Beogradu.

Godišnja konferencija FSCI

30. Mart 2019.

I ove godine prisustvovali smo godišnjoj konferenciji u organizaciji FSCI (Fondacije za socijalne promene i inkluziju).

Donacija za kupovinu mašine za izradu suvenira

27. Mart 2019.

Uz podršku glumice Vesne Stanković, zajedno sa ljudima organizacije Nest (Australija) dobili smo donaciju za kupovinu mašine kako bismo obogatili naš asortiman suvenira. Hvala od srca na podršci koja nam mnogo znači.