Konferencija uspešnih žena

29. Oktobar 2017.Učestvovali smo na Konferenciji uspešnih žena, koje vode razne organizacije u 24 države, u Beogradu. Na ovoj konferenciji predstavili smo Program Kuća mogućnosti u Srbiji i izložili smo ručne radovi naših korisnika.

Program Kuća mogućnosti u Srbiji i aktivnosti Centra Zvezda predstavili smo i na skupu ,,Priroda je ženskog roda“, koji je organizovala BIOIDEA tokom Sajma obrazovanja i knjiga. Tema skupa je bila: ,,Umrežavanje, podela znanja, neformalno obrazovanje, saradnja žena iz gradskih i ruralnih zajednica radi rešavanja pitanja nezaposlenosti i nepovoljnog odnosa društva prema ženi i pitanja rodne ravnopravnosti“, prisutni su bili predstavnici ambasada, institucija i nevladinog sektora.


Srpski     English


Zvezdice


Divna


Divna je devojka koja je bila u sistemu socijalne zaštite u toku srednje škole.

Aleksandar


Aleksandar je mladić koji je veći deo svog života proveo u Domu za nezbrinutu decu u Beogradu.


Goran


Goran je mladić bez adekvatnog roditeljskog staranja. Poznajemo ga još od kada je bio dečak.


Igor


Igor je mladić koga smo upoznali još dok je bio sasvim mali, u prvom razredu osnovne škole.


Stefan


Stefanova životna priča je dramatična, kao, uostalom, i većine mladih sa kojima dolazimo u kontakt.


Aktivnosti

Humanitarno veče Rotaract Club Niš

17. Novembar 2018.

Predstavnici i mladi Kuće mogućnosti u Nišu prisustvovali su rođendanskoj žurci Rotaract kluba, u hotelu Aleksandar u Nišu, gde smo imali priliku da promovišemo naše udruženje i program Kuće mogućnosti, ali i prezentujemo naše mirišljave sveće.

Predavanja o hraniteljstvu podršci mladima nakon izlaska iz alternativnog smeštaja i decom sa traumama na hraniteljstvu

15. Novembar 2018.

U prostorijama Centra za brigu o starima, deci i osobama sa invaliditetom Novi Beograd, 13. i 14.11.2018. godine održana je jedna tribina, a sutradan okrugli sto.

Novi ukućani Kuće mogućnosti u Beogradu i Nišu

7. Novembar 2018.

U protekla dva meseca Kuće u Beogradu i Nišu bogatije su za nove ukućane. Kuća mogućnosti u Beogradu bogatija je za još četiri ukućanki, dok su se u Nišu uselila dva ukućana, jedan u oktobru, drugi u novembru.