Projekat Nova Nada – izrada suvenira i podučavanje o samozaposlenju

23. Jun 2016.Projekat Nova nada urađen je sa ciljem da mladi bez roditeljskog staranja steknu veštine izrade sveća i suvenira, ali i da nauče načine njihove prodaje i osnove samozapošljavanja. Projekat realizuje Centar Zvezda, u partnerstvu sa udruženjima Uradimo zajedno i Moj krug, a uz finansijsku podršku Trag fondacije i Kinderperspectief fondacije iz Holandije. Radionice se realizuju u okviru grupa koje podrazumevaju 10 do 15 mladih navedene kategorije. Održavaju se u Kući mogućnosti u Beogradu i Nišu i u Centru za porodični smeštaj i usvojenje Kragujevac. Radionice su edukativnog i interaktivnog tipa. Suveniri koje su izradili mladi tokom ovih radionica biće prikazani na izložbi u Kragujevcu, koja je planirana za septembar. Osim toga, projekat je osmišljen tako da će mladi pohađati obuku sa ciljem sticanja znanja potrebnih za samozapošljavanje u oblasti izrade poslovne ideje, budžeta, ali i prodaje i promociji proizvoda. Jedan od ciljeva projekta Nova nada jeste upoznavanje sa programom podrške Kuća mogućnosti namenjen mladima bez adekvatnog roditeljskog staranja u procesu osamostaljivanja.


Srpski     English


Zvezdice


Divna


Divna je devojka koja je bila u sistemu socijalne zaštite u toku srednje škole.

Aleksandar


Aleksandar je mladić koji je veći deo svog života proveo u Domu za nezbrinutu decu u Beogradu.


Goran


Goran je mladić bez adekvatnog roditeljskog staranja. Poznajemo ga još od kada je bio dečak.


Igor


Igor je mladić koga smo upoznali još dok je bio sasvim mali, u prvom razredu osnovne škole.


Stefan


Stefanova životna priča je dramatična, kao, uostalom, i većine mladih sa kojima dolazimo u kontakt.


Aktivnosti

Sedmi rođendan udruženja Centar Zvezda

31. Mart 2020.

Neposredno pre početka ovog vanrednog stanja, naše udruženje je
proslavilo 7.rođendan.

Novi ukućani Kuća mogućnosti u Nišu i Beogradu

1. Mart 2020.

Naša porodica Kuće mogućnosti je bogatija za još dva člana. Pridružio nam se Stefan u Beogradu, prvog dana marta, a jedan Stefan februara u Nišu. Dobrodošli dragi ukućani!

Poseta pozorištu u Beogradu

22. Februar 2020.

Pored svakodnevnih obaveza, položenih ispita, poslova, priprema za prodajne štandove, redovno idemo u bioskop i pozorište, zahvaljujući dobrim ljudima koji nam doniraju ulaznice.