Iseljenja i useljenja u Kuću mogućnosti u Beogradu

9. Oktobar 2016.Iseljenja i useljenja u Kuću mogućnosti u Beogradu su u toku. Stefan, naš prvi stanar, je uspešno završio treću i četvrtu godinu srednje škole, odbranio diplomski rad i počeo je da radi. Još uvek je u potrazi za boljim poslom, ali je sve ovo dobar početak za njega. On se priprema za izlazak iz programa, iako ćemo mu mi biti i dalje podrška u svim sferama života gde mu ona bude potrebna. U isto vreme, programu se pridružio Milija koji dolazi iz hraniteljstva. Upisao je dodatni trening u oblasti IT tehnologija i traži posao. Veoma je radoznao i kreativan, a već na prvom času gitare je pokazao svoj neotkriveni talenat za muziku. Verujem da će mu naše radionice pomoći da otkrije i razvije i druge potencijale koje poseduje. Tako će, jednog dana, iz programa izaći sa mnogo više znanja i sposobnosti koje će mu omogućiti samostalnost i što kvalitetniji život.Srpski     English


Zvezdice

Divna


Divna je devojka koja je bila u sistemu socijalne zaštite u toku srednje škole.

Aleksandar


Aleksandar je mladić koji je veći deo svog života proveo u Domu za nezbrinutu decu u Beogradu.


Goran


Goran je mladić bez adekvatnog roditeljskog staranja. Poznajemo ga još od kada je bio dečak.


Igor


Igor je mladić koga smo upoznali još dok je bio sasvim mali, u prvom razredu osnovne škole.


Stefan


Stefanova životna priča je dramatična, kao, uostalom, i većine mladih sa kojima dolazimo u kontakt.


Aktivnosti

Naši prvi jastuci

11. Jul 2018.

Mladi Kuće mogućnosti Niš, uz pomoć drugih učesnika radionica (mladi iz društveno osetljivih kategorija) sašili su i ukrasili svoje prve jastuke.

Izložba sveća

29. Jun 2018.

U Beogradu su uspešno završene radionice izlivanja ukrasnih sveća u okviru projekta Pružanje podrške ekonomskom osnaživanju mladih bez adekvatnog roditeljskog staranja realizovanom u saradnji sa Trag fondacijom.

Snimanje emisije o Kući mogućnosti

17. Jun 2018.

U Beogradu se krenulo sa snimanjem emisije o Kući mogućnosti, ukućanima, njihovim shvatanjima, životnim pričama.