Besplatni časovi engleskog jezika

3. Mart 2016.Od početka marta, u našoj „Kući mogućnosti“ je počela realizacija besplatnih časova engleskog jezika. Zahvaljujući Danielle McBride, profesorki iz SAD koja želi da nam pomogne svojim volontiranjem, prvi časovi su počeli i bilo je veoma zanimljivo. Pripremili smo mategrijal za rad, a mladi koji su izašli iz sistema socijalne zaštite mada ne žive u našoj Kući-su takođe bili zainteresovani za ove besplatne časove. Nakon prve lekcije, naša gošća je za ukućane pripremila američku večeru. Najviše su uživali u čuvenim američkim palačinkama. Hvala Danielle, mi planiramo početak i drugih radionica za koje su mladi ljudi zainteresovani. Boravak u Kući ne podrazumeva samo zbrinjavanje mladih kroz obezbedjivanje smeštaja i hrane. Naš je cilj da oni razviju sve svoje potencijale i steknu što više znanja i veština kako bi mogli da se osamostale i uspešno integrišu u društvo. Ovo je prvi korak ka tom cilju.


Srpski     English


Zvezdice

Divna


Divna je devojka koja je bila u sistemu socijalne zaštite u toku srednje škole.

Aleksandar


Aleksandar je mladić koji je veći deo svog života proveo u Domu za nezbrinutu decu u Beogradu.


Goran


Goran je mladić bez adekvatnog roditeljskog staranja. Poznajemo ga još od kada je bio dečak.


Igor


Igor je mladić koga smo upoznali još dok je bio sasvim mali, u prvom razredu osnovne škole.


Stefan


Stefanova životna priča je dramatična, kao, uostalom, i većine mladih sa kojima dolazimo u kontakt.


Aktivnosti

Naši prvi jastuci

11. Jul 2018.

Mladi Kuće mogućnosti Niš, uz pomoć drugih učesnika radionica (mladi iz društveno osetljivih kategorija) sašili su i ukrasili svoje prve jastuke.

Izložba sveća

29. Jun 2018.

U Beogradu su uspešno završene radionice izlivanja ukrasnih sveća u okviru projekta Pružanje podrške ekonomskom osnaživanju mladih bez adekvatnog roditeljskog staranja realizovanom u saradnji sa Trag fondacijom.

Snimanje emisije o Kući mogućnosti

17. Jun 2018.

U Beogradu se krenulo sa snimanjem emisije o Kući mogućnosti, ukućanima, njihovim shvatanjima, životnim pričama.