Mobilnost mladih – Erazmus + razmena mladih

1. Septembar 2019.U saradnji sa Forumom za kvalitetno udomiteljstvo djece (Hrvatska), a uz podršku Erazmus + fondacije i ove godine realizovali smo projekat razmene mladih pod nazivom It starts with you. Učesnici ovogodišnje razmene jesu mladi koji dolaze iz sistema socijalne zaštite, iz hraniteljstva, uzrasta od 15. do 20.godina. Uz pratnju dva stručna radnika iz Srbije, ovogodišnja razmena realizovala se u Selcu, Hrvatska, sa još 18oro mladih iz Hrvatske, iz sistema socijalne zaštite i još dvoje voditelja. Svakodnevno, mladima su, tokom 10 dana na moru, bile organizovane različite radionice u kojima su svi učestvovali. Bilo nam je divno, mladi su sklopili nova prijateljstva, razmenili iskustva, stekli nove veštine i upoznali Hrvatske prirodne lepote, kulturu, običaje. Veliko hvala Erazmus + fondaciji, Forumu za kvalitetno udomiteljstvo djece (Hrvatska), Domu za nezbrinutu decu i mlade Duško Radović iz Niša i svim udruženjima I relevatnim institucijama i pojedincima koji su imali poverenja u naš tim i udruženje. Posebna zahvalnost svim divnim mladim ljudima koji su uzeli učešće na ovogodišnjoj razmeni.


Srpski     English


Zvezdice


Divna


Divna je devojka koja je bila u sistemu socijalne zaštite u toku srednje škole.

Aleksandar


Aleksandar je mladić koji je veći deo svog života proveo u Domu za nezbrinutu decu u Beogradu.


Goran


Goran je mladić bez adekvatnog roditeljskog staranja. Poznajemo ga još od kada je bio dečak.


Igor


Igor je mladić koga smo upoznali još dok je bio sasvim mali, u prvom razredu osnovne škole.


Stefan


Stefanova životna priča je dramatična, kao, uostalom, i većine mladih sa kojima dolazimo u kontakt.


Aktivnosti

Sedmi rođendan udruženja Centar Zvezda

31. Mart 2020.

Neposredno pre početka ovog vanrednog stanja, naše udruženje je
proslavilo 7.rođendan.

Novi ukućani Kuća mogućnosti u Nišu i Beogradu

1. Mart 2020.

Naša porodica Kuće mogućnosti je bogatija za još dva člana. Pridružio nam se Stefan u Beogradu, prvog dana marta, a jedan Stefan februara u Nišu. Dobrodošli dragi ukućani!

Poseta pozorištu u Beogradu

22. Februar 2020.

Pored svakodnevnih obaveza, položenih ispita, poslova, priprema za prodajne štandove, redovno idemo u bioskop i pozorište, zahvaljujući dobrim ljudima koji nam doniraju ulaznice.