Mobilnost mladih – Erazmus + razmena mladih

1. Septembar 2019.U saradnji sa Forumom za kvalitetno udomiteljstvo djece (Hrvatska), a uz podršku Erazmus + fondacije i ove godine realizovali smo projekat razmene mladih pod nazivom It starts with you. Učesnici ovogodišnje razmene jesu mladi koji dolaze iz sistema socijalne zaštite, iz hraniteljstva, uzrasta od 15. do 20.godina. Uz pratnju dva stručna radnika iz Srbije, ovogodišnja razmena realizovala se u Selcu, Hrvatska, sa još 18oro mladih iz Hrvatske, iz sistema socijalne zaštite i još dvoje voditelja. Svakodnevno, mladima su, tokom 10 dana na moru, bile organizovane različite radionice u kojima su svi učestvovali. Bilo nam je divno, mladi su sklopili nova prijateljstva, razmenili iskustva, stekli nove veštine i upoznali Hrvatske prirodne lepote, kulturu, običaje. Veliko hvala Erazmus + fondaciji, Forumu za kvalitetno udomiteljstvo djece (Hrvatska), Domu za nezbrinutu decu i mlade Duško Radović iz Niša i svim udruženjima I relevatnim institucijama i pojedincima koji su imali poverenja u naš tim i udruženje. Posebna zahvalnost svim divnim mladim ljudima koji su uzeli učešće na ovogodišnjoj razmeni.


Srpski     English


Zvezdice


Divna


Divna je devojka koja je bila u sistemu socijalne zaštite u toku srednje škole.

Aleksandar


Aleksandar je mladić koji je veći deo svog života proveo u Domu za nezbrinutu decu u Beogradu.


Goran


Goran je mladić bez adekvatnog roditeljskog staranja. Poznajemo ga još od kada je bio dečak.


Igor


Igor je mladić koga smo upoznali još dok je bio sasvim mali, u prvom razredu osnovne škole.


Stefan


Stefanova životna priča je dramatična, kao, uostalom, i većine mladih sa kojima dolazimo u kontakt.


Aktivnosti

Novi ukućanini Kuće mogućnosti u Nišu i Beogradu

27. Septembar 2019.

Kuća mogućnosti u Nišu, u prethodna dva meseca primila je dvojicu ukućana, a Kuća mogućnosti u Beogradu bogatija je za još dvoje ukućana.

Intervju u Catalyst Balkans

19. Septembar 2019.

Veliko hvala regionalnoj fondaciji Catalyst i Danijeli koja je uradila intervju sa predsednicom našeg udruženja Centar Zvezda i tako pružila priliku da se prezentuje naš rad i ukaže javnosti na potrebu podrške mladima koji izlaze iz sistema socijalne zaštite.

Mobilnost mladih – Erazmus + razmena mladih

1. Septembar 2019.

U saradnji sa Forumom za kvalitetno udomiteljstvo djece (Hrvatska), a uz podršku Erazmus + fondacije i ove godine realizovali smo projekat razmene mladih pod nazivom It starts with you.